کار فرهنگی با محوریت کار دانش آموزی از دیرباز یکی از برنامه های اصلی مسجد حضرت ابوالفضل علیه‌السلام بوده است. حتی زمانی که طرح هایی همچون “حلقه های صالحین” یا “بهنام محمدی” نیز تا این اندازه فراگیر نشده بودند، برنامه هایی مشابه در این مسجد اجرا می شده است.

از سال ۹۴ با ورود تعدادی از دانشجویان دغدغه مند با هدف منظم و منسجم کردن برنامه های دانش آموزی مسجد و تاثیرگذاری بیشتر برنامه ها در سطح مسجد و محله و تبدیل مسجد به عنوان پایگاه اصلی رفع تمام نیاز های اهالی محل، فعالیت های مسجد روند متفاوتی را به خود گرفت.

در ابتدای کار تصمیم بر این شد تا با توجه به سابقه کار تربیتی در مدارس، مساجد و کانون‌ها، برای اجرای پازل بزرگ طرح مسجد محوری و مدل کردن این طرح، از بخش تعلیم و تربیت آغاز کنیم.

پس کانون مسجد را بدست گرفتیم و شروع به فعالیت کردیم. پس از گذشت ۲ سال و انجام یک پژوهش مفصل، مطالعه و بازدید مدل‌های تربیتی موجود در حیطه تعلیم و تربیت، به مدل مسجد-مدرسه رسیدیم. که توضیحات آن مفصلا در بخش مربوطه ارائه شده است.

پس از سامان یافتن این بخش و مدلی که به آن رسیدیم، در حال حاضر علاوه بر بخش تعلیم و تربیت، به سراغ پیاده سازی بخش‌های دیگر طرح مسجد محوری در عرصه عمل رفتیم، از جمله:

ــ راه‌اندازی کسب و کارهای دانش‌آموزی از جمله تولید محصولات چرمی و تولید و بسته بندی محصولات سبک زندگی اسلامی

ــ شکل‌گیری خیریه و رسیدگی به محرومان محله و ارائه خدمات درمانی، بسته‌های ارزاق به مناسبت اعیاد و …

ــ برگزاری اردوها و برنامه‌های خانوادگی متعدد

ــ تأسیس هیئت دانش‌آموزی محبان حضرت زینب(س)

ــ و بسیاری اقدامات دیگر از این دست